Aplikace Balanced Scorecard - Havelková, Tereza; Neumaierová, Inka, 1960-; Köhler, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2019)
Tato diplomová práce se zabývá aplikací metody Balanced Scorecard ve společnosti KBJ VELKOOBCHODY s.r.o. Cílem této práce je definování strategie podniku. Rešerše literatury představuje systémem Balanced Scorecard a jeho hlavní přínosy. Práce je nadále dělena na dvě části, na metodický aparát a praktickou část. V metodickém aparátu jsou popsány metody, pomocí nichž je možné odpovědět na stanovenou výzkumnou otázku „Jakým způsobem je možné explicitně vyjádřit strategii podniku?“. Praktická část zahrnuje detailní seznámení s podnikem, znázornění podnikatelského modelu, strategickou analýzu vnějšího i vnitřního prostředí včetně finanční diagnostiky vyúsťující do matice SWOT. Strategie podniku je vyjádřena pomocí čtyř perspektiv. Hlavním přínosem práce je nastavení strategického řízení podniku vedoucí k vyjádřené strategii, vizi a poslání. Kauzální vztahy mezi stanovenými cíli znázorňuje strategická mapa.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses