Zvláštní ekonomické zóny v Rusku - Hamplová, Kateřina; Gullová, Soňa, 1954-; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této bakalářské práce je najít důvody, proč jsou zvláštní ekonomické zóny zakládány a charakterizovat typologie a jednotlivé typy zvláštních ekonomických zón ve světě. Dalším cílem této práce je zanalyzovat současnou ekonomickou situaci v Ruské federaci. Posledním cílem je prozkoumat vývoj zvláštních ekonomických zón v Rusku a představit některé zástupce ruských zón. První kapitola se zabývá problematikou zvláštních ekonomických zón z obecné roviny, kde se snaží rozebrat jejich vznik, typologii a důležité stimuly pro investory. Druhá kapitola se zabývá současnou ekonomickou situací Ruska z pohledu vybraných základních makroekonomických ukazatelů a vývoje zahraničního obchodu. Třetí kapitola se zabývá přímo ruskými zvláštními ekonomickými zónami, kde sleduje především legislativní stránku a nejčastěji se vyskytující typy zón.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses