Bonusové programy zdravotních pojišťoven pro zdravý životní styl a rodinu - Staňková, Tereza (2019)
Diplomová práce je zaměřena na bonusové programy zdravotních pojišťoven, zaměřující se na zdravý životní styl. Dále je práce zaměřena na postoj vybranýchrespondentů k rodině a dětem. Cílem je návrh řešení, jak mohou zdravotní pojišťovny ovlivnit postoj vybraných respondentů ve vztahu k rodině, a tím by mohlyzískat nové klienty. Teoretická část se věnuje problematice ohledně zdravotních pojišťoven, demografie a marketingu. V rámci praktické části této diplomové práce jsou srovnávány bonusové příspěvky zdravotních pojišťoven v České republice. Další částí praktické části je dotazníkové šetření, ve kterém je zjišťován postoj respondentů ve vztahu k rodině a dětem. Na závěr jsou navržena opatření především pro Zdravotní pojišťovnu ministerstva vnitra ČR. Tato opatření jsou zaměřena na zdravý životní styl klientu a na kladný vztah k zakládání rodiny. Cílem těchto návrhů je zlepšit podmínky stávajícím klientům a získání klientů nových.