Komparace Skandinávie a České republiky z hlediska přístupu k otázkám udržitelného rozvoje - Chromík, Tomáš; Votoupalová, Markéta; Madarászová, Alexandra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se věnuje rozdílnostem mezi přístupy České republiky a zemí Skandinávie v oblasti udržitelného rozvoje. Celá práce je rozdělena do třech hlavních částí. Teoretická část řeší především vymezení pojmu udržitelnosti a jeho aspekty, které jsou zásadní pro závěrečný výzkum. Mezi tyto aspekty patří například dimenze udržitelnosti a cíle udržitelného rozvoje (SDGs). Další část je věnována konkrétnímu výčtu strategických rámců jednotlivých zemí, které napřímo podporují globální Agendu 2030. Obě tyto části jsou poté následně aplikovány v empirické části práce. Závěrečná empirická část je založena na kvantitativním výzkumu, jehož cílem je ověřit míru povědomí o tomto tématu, a zároveň zjistit názory respondentů z jednotlivých zemí.
Vedoucí práce: Markéta Votoupalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses