Působení nevládní organizace Člověk v tísni v Sýrii - Javůrková, Barbora (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá působením největší české NGO Člověk v tísni v Sýrii. Jejím cílem je zjistit, jaké nástroje humanitární pomoci organizace v Sýrii používá. V teoretické části jsou vymezeny NGOs, vysvětlen jejich fundraising, nástroje prezentace aktivit a rozdělení podob pomoci. Empirická část rozebírá nejprve samotnou organizaci Člověk v tísni a poté se ve 3. kapitole zaměřuje na jeho konkrétní působení v Sýrii. Jsou zde rozlišeny čtyři druhy humanitární intervence a zároveň zahrnuty bezpečnostní aspekty v místě, kde probíhá občanská válka.