Působení nevládní organizace Člověk v tísni v Sýrii - Javůrková, Barbora; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Machoň, Miloslav, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá působením největší české NGO Člověk v tísni v Sýrii. Jejím cílem je zjistit, jaké nástroje humanitární pomoci organizace v Sýrii používá. V teoretické části jsou vymezeny NGOs, vysvětlen jejich fundraising, nástroje prezentace aktivit a rozdělení podob pomoci. Empirická část rozebírá nejprve samotnou organizaci Člověk v tísni a poté se ve 3. kapitole zaměřuje na jeho konkrétní působení v Sýrii. Jsou zde rozlišeny čtyři druhy humanitární intervence a zároveň zahrnuty bezpečnostní aspekty v místě, kde probíhá občanská válka.
Vedoucí práce: Štěpánka Zemanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses