Současná ekonomická situace bývalých francouzských a britských závislých územích v Africe - Zdrůbek, Stanislav; Vošta, Milan, 1962-; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem práce je porovnat ekonomickou úroveň bývalých britských a francouzských závislých území v Africe. Analýza je provedena pomocí socioekonomických indikátorů. Dílčím cílem je zjistit jestli stále existuje nějaká silná vazba dřívějších kolonií na bývalé koloniální velmoci. Práce také popisuje historický vývoj a dějinné odlišnosti, které měly na současný stav vliv. První kapitola je teoretická část, kde jsou vysvětleny ekonomické ukazatele a vymezen obsah práce. Následující dvě kapitoly se zabývají samotnou analýzou. Závěrečná část je komparace výsledků a zdůraznění dějinných odlišností.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses