Podnikatelský plán - Šavel, Jan; Fiala, Roman, 1981-; Kotora, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Cílem práce bylo vytvoření podnikatelského plánu v odvětví IT v oboru konzultačních služeb, IT procesů, řízení projektů a vývoje účetního a finančního software. Teoretická rešerše popisuje způsoby podnikání a předkládá možné právní formy včetně jejich porovnání. Následně uvádí strukturu podnikatelského plánu, kterou převádí do praxe sepsáním reálného podnikatelského plánu. Metodická část je podpořena nástroji externí a interní analýzy PEST, Porterova modelu pěti sil a SWOT. Praktická část navazuje na teoreticky popisovanou strukturu plánu a rozpracovává její jednotlivé části s cílem získat obraz o finančním plánu a rizikách, která slouží jako výstupní argument, zda a jakým způsobem spustit tento model podnikání. Sestavený finanční plán potvrdil realizovatelnost všech variant, přičemž i pesimistická v posledním měřeném (třetím) roce dosáhla kladné hodnoty čistého zisku.
Vedoucí práce: Roman Fiala
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: podnikatelské projekty; finanční plánování; strategický management; informační technologie; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; business planning; financial planning; strategic planning; information technology; master's theses