Nabídkové letáky supermarketů jako nástroj generování nadspotřeby - Havlasová, Eva; Pospíšil, Jan, 1983-; Gunina, Daria; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato práce se věnuje problematice nabídkových letáků jako nástroji generování nadspotřeby. Práce je rozdělena do teoretické a praktické části. Teoretická část se věnuje tématům konzumní společnosti a s tím spojeným tématem nadspotřeby. Dále teoretická část obsahuje téma podpory prodeje, kam spadají nabídkové letáky supermarketů. Na závěr se věnuje spotřebnímu chování. Praktická část obsahuje výzkumy, které byly v rámci této práce prováděny. V první řadě se jedná o obsahovou a kritickou diskurzivní analýzu akčních letáků. Za druhé byl proveden polostrukturovaný rozhovor za účelem diskuze výsledku předchozích analýz. Práce je zakončená závěrem shrnujícím výsledky této diplomové práce.
Vedoucí práce: Jan Závodný Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: konzumní společnost; spotřebitelské chování; letáky; individuální spotřeba; supermarkety; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; consumer society; consumer behavior; pamphlets; consumption (economics); supermarkets; master's theses