Obalový materiál piva a jeho vliv na spotřební preference a konzumní chování studentů - Jiránek, Matěj; Pospíšil, Jan, 1983-; Kincl, Tomáš, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na obalový materiál a jeho vliv na preference spotřebitele a konzumní chování studentů. Součástí jsou dva kvantitativní výzkumy. První výzkum je prováděn za pomoci dotazníkového šetření. Jeho cílem je zmapovat současnou situaci na trhu baleného piva. Pozornost je věnována hlavně obalovým materiálům a jejich vlivu na spotřebitele. Na základě analýzy výsledků z dotazníkového šetření je následně proveden experiment. Tento experiment je zaměřen na studenty ve věku od 20 do 25 let. V rámci experimentu jsou sledovány konzumní preference studentů při řízených degustacích. První degustace je bez podání informací o daných vzorcích a druhá po podání informací. Současně jsou odhaleny pochybnosti o racionalitě studentů při hodnocení.
Vedoucí práce: Jan Závodný Pospíšil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: pivo; obaly; spotřebitelské chování; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; beer; containers; consumer behavior; master's theses