Ochrana osobných údajov na internete - Alföldiová, Petra (2019)
Ochrana osobných údajov sa dostala do povedomia širokej verejnosti hlavne medializáciou prijatia nariadenia GDPR. Pri výbere problematiky diplomovej práce som sa rozhodla skĺbiť dve veľmi aktuálne témy- GDPR a masívny prienik internetu do života každého človeka. Mojim cieľom bolo analyzovať špecifiká ochrany osobných údajov na internete v troch konkrétnych oblastiach- pri nakupovaní cez internet, pri využívaní sociálnych sietí a pri sťahovaní mobilných aplikácií. Každá zo spomínaných oblastí má určité špecifiká a účelom tejto diplomovej práce je zistiť, čo GDPR prinieslo do každej z nich.