Eye-trackingová UX analýza a komparace internetového bankovnictví vybraných bank - Krištůfková, Adriana; Novák, Michal; Přibil, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce je zaměřena na komparaci internetového bankovnictví tří vybraných bank působících na českém trhu, a to za účelem ověření vybraných klíčových funkcí systému. K tomuto účelu poslouží především eyetrackingové user experience analýza, dotazníkové šetření a individuální hloubkové rozhovory, díky které lze později komparovat jednotlivá internetová bankovnictví a navrhnout tak možná doporučení pro využití prostoru pro zlepšení a zefektivnění uživatelského rozhraní, vč. analýzy zjištěných diferencí. Sběr dat bude poté rozčleněn do tří segmentů a jednotlivé výsledky budou zobrazeny pomocí heat map, které budou individuálně blíže popsány. S ohledem na nově získané výsledky budou navrhnuta taková doporučení, která mohou být v budoucnu uplatnitelná a pro uživatele jednotlivých bank přívětivá.
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: elektronické bankovnictví; sledování pohybu očí; neuromarketing; vizuální vnímání; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; Internet banking; eye tracking; neuromarketing; visual perception; master's theses