Product placement seriálu "Dva a půl chlapa" - Skála, Jan (2019)
Cílem této bakalářské práce je rozebrat efektivnost product placementu na příkladu komediálním seriálu Dva a půl chlapa. Teoretická část má 4 kapitoly a praktická část má 2 kapitoly. První kapitola popisuje marketingové komunikace, druhá dělí komerční komunikace, třetí definuje product placement, člení ho a popisuje jeho historii spolu s legislativním vymezením v České Republice. Poslední podkapitola teorické části popisuje marketingový výzkum, jeho druhy a blíže popisuje výzkum, který bude proveden v praktické části. V praktické části rozpoznám umístěné značky v seriálu na základě vlastní obsahové analýzy a s pomocí dotazníkového šetření ověřím, jestli si čeští a zahraniční respondenti značky vybavují. Tím dokážu vyhodnotit, jestli je product placement tohoto seriálu efektivní či nikoliv.