Preference seniorů ve vztahu k interpretaci kulturního dědictví - Kubatíková, Petra; Jarolímková, Liběna; Míšková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce s názvem Preference seniorů ve vztahu k interpretaci kulturního dědictví si klade za cíl analyzovat spotřebitelské chování seniorů při volbě způsobu interpretace. Senioři se v posledních letech stali segmentem významným pro cestovní ruch – roste jim disponibilní důchod, dále dochází k růstu životní úrovně a populace stárne. Veškeré tyto aspekty vedou k růstu počtu osob starší generace podílející se na jeho účasti. Potřeby a přání seniorů jsou však natolik specifické, že je nezbytné je správně analyzovat a pochopit za účelem zvýšení jejich uspokojení z návštěvy kulturních památek.Teoretická část práce je rozdělena do dvou kapitol. První kapitola charakterizuje seniorský cestovní ruch. Druhá kapitola vymezuje hmotné a nehmotné kulturní dědictví, dále se zaměřuje na interpretaci, kde jsou představeny jak jednotlivé metody, tak i požadavky seniorů. Praktická část objasňuje, pomocí metody dotazníkového šetření, preference seniorů při interpretaci kulturního dědictví. Na základě získaných poznatků budou formulovaná možná doporučení pro organizace cestovního ruchu, díky kterým se může stát pro seniory návštěva kulturních památek příjemnějším zážitkem.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses