Regionální diferenciace Španělska - Šmíra, Miroslav; Vošta, Milan, 1962-; Havelka, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Práce se zabývá porovnáním Španělských NUTS 2 regionů v řadě ukazatelů. Hlavním cílem je porovnání regionů, dílčím cílem je pak nalezení disparitních důvodů pro separatistické tendence některých z regionů. První kapitola staví teoretický podklad na který následující, analytické kapitoly navazují. V druhé kapitole jsou regiony porovnávy v rámci Španělska a ve třetí vůči Evropské Unii. Třetí kapitola porovnává extrémní hodnoty indikátorů v EU a pak regionální rozptyly. Vybrané indikátory jsou ve třech skupinách: geografické, demografické a ekonomické.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses