Mezinárodní korupce : případová studie Latinské Ameriky - Vondráčková, Daniela (2019)
Tato bakalářská práce je případovou studií, kde tématem je poukázat, jak se státy Brazílie a Peru po korupční aféře stavební firmy Odebrecht v regionu Latinské Ameriky postavily k problematice korupce a jaká byla přijata opatření proti tomuto negativnímu jevu. Část první je teoretická, zabývající se pojmem korupce a jejími vlastnostmi obecně. Druhá část je kontextuální a představuje ekonomické stimuly ke korupci Latinské Ameriky, kde byl mezinárodní korupční skandál odhalen a zveřejněn či jak se liší od ostatních případů z dob minulých let. Poslední empirická část zkoumá nejen vlivy kauzy ve vybraných státech na jejich politickou scénu, ale také opatření, která zavedla po dostání se problému na povrch, aby zabránila novým podobným situacím.