Připravenost migrace aktiv do cloudu pomocí Cloud Scorecard a Enterprise Architecture - Vu Quoc, Dat; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Turoň, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2019)
Diplomová práce se zabývá moderní technologií cloud computing, která umožňuje společnostem využívat nejmodernější technologie a infrastrukturu pro podporu jejich byznysu. Podnikatelské subjekty, se zájmem o cloud, by měly mít přehled o svých aktivech, které chtějí přesunout do cloudu. A zároveň musí znát připravenost svých aktiv pro vstup do cloudového řešení a být na tuto změnu připraveny. Touto problematikou je provede v diplomové práci navrhovaný Cloud Scorecard, což je univerzální metoda měřící připravenost aktiv na migraci do cloudového prostředí. Metoda je dále v praxi testována na modelovém případě vybrané společnosti a pomocí sady rozhovorů se zástupci IT společností, jmenovitě Microsoft, Oracle a KPMG (divize Technology). Dále je zpracována analýza zralosti architektonických procesů, která vychází z mezinárodního architektonického rámce TOGAF, a metody měření ACMM. Analýza zralosti je jedním z rozhodujících kritérií Cloud Scorecard a celkově tak podporuje tuto navrženou metodu.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses