Vzdělanostní potřeby zastupitelů obcí v oblasti managementu krajiny - Ledvinková, Markéta; Syrovátka, Oldřich; Papež, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Diplomová práce je se zaměřuje na vzdělanostní potřeby zastupitelů obcí v oblasti managementu krajiny. Cílem práce je zjistit, jaký je rozsah znalostí nově zvolených zastupitelů obcí v Jihočeském a v Plzeňském kraji v této oblasti, a to zejména s ohledem na odtokové poměry. Na základě výsledků zjištěných informací budou navrženy oblasti, na něž by se případné vzdělávání zastupitelů mělo zaměřit, a to v zájmu o zlepšení situace. Teoretická část je věnována vybraným oblastem v managementu krajiny, v praktické části je realizován vědomostní test, kdy po vyhodnocení stavu znalostí jsou v závěru práce navržena doporučení vedoucí ke zlepšení tohoto stavu.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: revitalizace krajiny; pozemkové úpravy; vodní hospodářství; obecní zastupitelé; retence vody; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; landscape revitalization; reallocation of land; water management; municipal officials and employees; water retention; master's theses