Vývoj migračnej a azylovej politiky USA po 11. septembri 2001 - Matulová, Simona (2019)
Diplomová práca sa zaoberá migračnou a azylovou politikou za prezidenta Busha, Obamu a Trumpa. Teoretická časť práce obsahuje stručnú terminológiu fenoménu migrácie a historický vývoj migračnej politiky s dôrazom na migračnú politiku prezidenta Clintona. Praktická časť práce sa venuje jednotlivým migračným politikám prezidentov Busha, Obamu a Trumpa. Súčasťou práce je aj porovnanie prístupov týchto prezidentov v migračnej politike.