Vývoj migračnej a azylovej politiky USA po 11. septembri 2001 - Matulová, Simona; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Votoupalová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práca sa zaoberá migračnou a azylovou politikou za prezidenta Busha, Obamu a Trumpa. Teoretická časť práce obsahuje stručnú terminológiu fenoménu migrácie a historický vývoj migračnej politiky s dôrazom na migračnú politiku prezidenta Clintona. Praktická časť práce sa venuje jednotlivým migračným politikám prezidentov Busha, Obamu a Trumpa. Súčasťou práce je aj porovnanie prístupov týchto prezidentov v migračnej politike.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses