Nelegální drogový obchod s USA : případ Kolumbie a Mexika - Koldová, Anna; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Němec, Jan, 1980 srpen 23.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá zahraniční politikou Spojených států amerických se zaměřením na boj proti nelegálnímu drogovému obchodu mezi USA, Mexikem a Kolumbií. V první části je obecně charakterizována šedá ekonomika USA, následují obecné informace nejen o obchodu s drogami v Mexiku a Kolumbii.Jsou zde detailně rozebrány drogové kartely působící na území obou zemí. Důležitou součástí práce je analýza spolupráce Spojených států amerických v obou zemích za účelem vyřešení drogového problému. Druhá část práce je věnována především komparaci případu Mexika a Kolumbie, jejich společné a odlišné znaky v oblasti drogového průmyslu.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses