Čerpání dotací z fondů EU v oblasti vzdělávání v České republice - Šrámková, Lucie; Sankot, Ondřej, 1988-; Bartošková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se věnuje čerpání evropských dotací v oblasti vzdělávání v České republice v programovém období 2007-2013 a 2014-2020. Vzdělávání je důležitou oblastí, která je klíčová pro rozvoj společnosti, hospodářský růst a konkurenceschopnost Evropské unie vůči ostatním státům. Cílem práce je vyhodnotit čerpání dotací v oblasti vzdělávání na základě vybraných projektů a provést analýzu prostředků, které jsou poskytovány do oblasti vzdělávání. Součástí práce je také představení strukturálních a investičních fondů EU, ze kterých se nejvíce na oblast vzdělávání zaměřoval Evropský sociální fond. Dále jsou uvedeny konkrétní komunitární programy, jež se zabývaly financováním oblasti vzdělávání. Jedná se o Program celoživotní učení a program Erasmus+. Dalším cílem této práce je představit jednotlivé kroky procesu žádosti o dotace, upozornit na rizika spojená se získáním dotace a představit preventivní opatření proti podvodnému jednání. Práce dospěla k závěru, že dotace z EU mohou přispívat ke zlepšení vzdělávání a umožňují realizovat projekty nad rámec rozpočtu ČR.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses