Příležitosti pro české exportéry piva na peruánském trhu - Nezhybová, Alexandra; De Castro, Tereza; Jedlinský, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce Příležitosti pro české exportéry piva na peruánském trhu se zabývá existencí potenciálu pro uplatnění českého piva v Peru. Při zamýšlené strategii expanze na zahraniční trhy je nezbytné prvně vyhodnotit cílový trh, tudíž se práce v první části věnuje komplexní teritoriální analýze, zdůrazňuje silné a slabé stránky a rozebírá obchodní vztahy s ostatními zeměmi se zaměřením na Evropskou unii a Českou republiku. Načež navazuje charakteristika spotřebitelského prostředí, co se alkoholických nápojů týče. Jsou zkoumány hlavní spotřební tendence a nejnovější trendy na trhu s důrazem na pivo. Nadále jsou představeni klíčoví hráči na peruánském trhu s pivem. Poslední část se věnuje českým pivovarům, jejich pivu a hlavním charakteristikám české pivní kultury, které aplikuje na peruánský trh a vyhodnocuje přední příležitosti, ale zároveň i překážky, kterých by si český exportér měl být vědom a během své strategie vstupu na trh zohlednit. Jako příklad jsou demonstrovány zkušenosti českých pivovarů na jiných latinskoamerických trzích.
Vedoucí práce: Tereza De Castro
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses