Subjective well-being and individual material situation in four countries of central Europe - Švorc, Jan (2019)
Parametry čtyř modelů byly naučeny s použitím EM algoritmu, parametry jedné verze expertního modelu byly naučeny pomocí ordinální regrese. Nejlepší přesnosti predikce subjektivního well-beingu (41%) dosáhl expertní model s parametry naučenými pomocí OLR. Model naučený pomocí algoritmu Gobnilp je optimální z hlediska BIC. Tento model je ekvivalentní s modelem naučeným hladovým algoritmem. Rozdíly mezi tímto modelem a expertní verzí Bayesovské sítě jsou diskutovány. Na základě těchto analýz lze učinit závěr, že z hlediska subjektivního pocity celkové osobní pohody hraje roli především subjektivní vnímání vlastní materiální situace spíše než její objektivní stav.