Analýza cestovního ruchu na Plzeňsku - Michálek, Petr (2020)
Tato bakalářská práce souhrnně analyzuje cestovní ruch na Plzeňsku. Nejprve vymezuje a definuje nejzákladnější pojmy týkající se oblasti cestovního ruchu v teoretické rovině a charakterizuje cílovou destinaci. Tato byla pro účely bakalářské práce určena jako město Plzeň a okresy Plzeň–sever a Plzeň–jih. Práce dále současně hodnotí aktuální stav cestovního ruchu v dané lokalitě a přibližuje významná turisticky atraktivní místa oblasti. Dále v praktické části sleduje složení nerezidentů a zjišťuje jejich preference či výtky na problematiku cestovního ruchu a vnímání Plzeňska jako turistického cíle. K získání informací je použito dotazníkového šetření, které obsahuje 26 uzavřených otázek. Ty se týkají základních informací o respondentech a věnují se kvalitě a důležitosti jednotlivých typů služeb. Získaná data jsou graficky zpracována a slovně interpretována. Výsledky dotazníkového šetření jsou základem pro potenciální zlepšení.