Analýza cestovního ruchu na Plzeňsku - Michálek, Petr; Polívková, Jana; Ježková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Tato bakalářská práce souhrnně analyzuje cestovní ruch na Plzeňsku. Nejprve vymezuje a definuje nejzákladnější pojmy týkající se oblasti cestovního ruchu v teoretické rovině a charakterizuje cílovou destinaci. Tato byla pro účely bakalářské práce určena jako město Plzeň a okresy Plzeň–sever a Plzeň–jih. Práce dále současně hodnotí aktuální stav cestovního ruchu v dané lokalitě a přibližuje významná turisticky atraktivní místa oblasti. Dále v praktické části sleduje složení nerezidentů a zjišťuje jejich preference či výtky na problematiku cestovního ruchu a vnímání Plzeňska jako turistického cíle. K získání informací je použito dotazníkového šetření, které obsahuje 26 uzavřených otázek. Ty se týkají základních informací o respondentech a věnují se kvalitě a důležitosti jednotlivých typů služeb. Získaná data jsou graficky zpracována a slovně interpretována. Výsledky dotazníkového šetření jsou základem pro potenciální zlepšení.
Vedoucí práce: Jana Polívková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2020
Keywords: cestovní ruch; management destinací; regiony; služby cestovního ruchu; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; tourism; destination management; regions; tourism services; bachelor's theses