Ekonomická diplomacie Kanady a její aplikace ve vztahu k EU - Šaňková, Karolína (2019)
Bakalářská práce se zabývá ekonomickou diplomacií Kanady a jejím využitím ve vztahu k EU. Cílem práce je charakterizovat ekonomickou diplomacii Kanady, stanovit její funkce, cíle, modely řízení, aktéry a nástroje a demonstrovat je na příkladu EU. První kapitola je věnována teoretickému východisku práce. V druhé kapitole je charakterizována ekonomická diplomacie Kanady, jsou zde identifikovány kanadské cíle, modely, aktéři a její nástroje. Třetí kapitola je zaměřena na využití ekonomické diplomacie Kanady ve vztahu k EU.