Aktivity Evropské unie v dopravním sektoru z hlediska otázky klimatických změn - Tranová, Thanh Thanh; Bič, Josef; Bartošková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá aktivitami Evropské unie v oblasti dopravy, a to z hlediska změny klimatu. Hlavním cílem této práce je vytvořit a rozebrat přehled současných aktivit EU v této oblasti. Nejdůležitější metodou, jež jsem v práci využívala, je analýza. Práce je členěna do třech hlavních kapitol, přičemž první kapitola se zaměřuje na přehled mezinárodních aktivit v oblasti klimatických změn, a to včetně EU a jejích hlavních strategií. Druhá kapitola se již věnuje dopravnímu sektoru a aktivitám EU v něm, obzvláště mitigačním opatření ve vybraných druzích dopravy, které mají na emisích skleníkových plynů v dopravě největší podíl. Poslední kapitola práce nakonec pojednává o druhém způsobu reakce EU na klimatické změny, a tím je adaptace ke změně klimatu. Záměrem bude zhodnotit dosavadní stav přizpůsobení dopravy v rámci adaptačních opatření EU a národních opatření evropských zemí. Nakonec doporučím potřebné kroky, které by mohly vést k pokročilému dopravnímu systému v Evropě.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses