Ocenenie ČSOB, a.s. - Jarabicová, Martina (2019)
Cieľom tejto diplomovej práce je stanovenie trhovej hodnoty Československej obchodnej banky, a. s. Teoretická časť práce sa zaoberá charakteristikou bankového sektoru Českej republiky. Ďalej sú na teoretickej úrovni predstavené oceňovacie metódy použiteľné pri ocenení finančných inštitúcií. Praktická časť úvodom popisuje predmet ocenenia. Nasledujú analýzy – finančná a strategická – na základe ktorých je ďalej zostavený finančný plán. Samotné ocenenie predmetu ocenenia vychádza z použitia dvoch metód. Výsledkom prevedeného ocenenia je výsledná hodnota Československej obchodnej banky, a. s. stanovená výnosovým spôsobom.