Krizový vývoj italské ekonomiky - Král, Miroslav; Čajka, Radek, 1983-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zabývá vývojem ekonomiky Itálie v posledních 12 letech s důrazem na období 2008-2014 spojené se světovou finanční krizí. Primárním cílem práce je identifikovat a analyzovat slabé oblasti italské ekonomiky. V teoretické části jsou vymezeny základní veličiny společně s rozlišením finančních krizí a jejich příčin. V rámci praktické části je, mimo jiné, sledován stav a vývoj italského bankovního sektoru, jsou zachyceny strukturální změny společně s vývojem konkurenceschopnosti včetně identifikace slabých míst italské ekonomiky, dále je ekonomika charakterizována z pozice vybraných makroekonomických ukazatelů, jež byly popsány v rámci teoretické části. V závěrečné kapitole se práce věnuje nedávným relevantním reformám a hodnotí jejich potenciální dopad na budoucí vývoj italské ekonomiky.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses