Instagram jako nástroj při marketingových aktivitách - Bujdák, Patrik (2019)
Bakalářská práce pojednává o marketingovém využití sociální sítě Instagram. Hlavní cíl práce je kladen na sestavení optimálních zásad a doporučení, jak tuto platformu v rámci marketingové komunikace vhodně využívat. Úvodní část práce je věnována teoretickému představení online marketingu, který je posléze zaměřen na marketing na sociálních sítích. Další část představuje aplikaci Instagram, a to od prvotního seznámení s jejími funkcemi a možnostmi až po vytyčení nástrojů a uplatnění této platformy pro firemní užití. Na základě analýzy prováděné komunikace zkoumaných značek a poznatků nabytých v teoretické části je na závěr práce uvedeno shrnutí postupů a tipů, jež by měly vést k úspěšnému uchopení sítě Instagram jakožto marketingového nástroje.