Výhody a nevýhody norského modelu vztahů s EU a jeho případné využití Velkou Británií po brexitu - Urbancová, Anna; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Stehlíková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této bakalářské práce je zmapování ekonomik Velké Británie a Norska, jakožto dvou zemí, které mohou po ukončení všech jednání o brexitu mít více podobností než doposud, a vyhodnotit, zda je pro Norsko jeho aktuální pozice setrvávat mimo EU výhodná a zda by byla taková pozice výhodná i pro Velkou Británii. V první části práce je popsáno členství obou zemí ve vybraných institucích evropské ekonomické integrace a průběh i příčiny brexitu, včetně možných modelů nastavení vztahů Velké Británie s EU po uskutečnění brexitu. Druhá část práce se zaměřuje již na samotnou analýzu výhod a nevýhod spjatých s aktuálním postavením Norska mimo EU a následně je hodnoceno, zda by byl norský model výhodný i pro Velkou Británii.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses