Customer experience v bezobalových obchodech - Dvořáčková, Karolína; Král, Petr, 1979-; Henzl, Jindřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Práce zkoumá aktuální téma customer experience (zákaznických zážitků) v nově vznikajících obchodech, které se specializují na prodej zboží bez obalů. Jedná se o typ obchodu, který je rozšířený především mezi jedinci, kteří chtějí žit bezodpadovým životním stylem (tzv. zero waste) a vědomě minimalizují své odpady. Hlavním cílem práce je zhodnotit stávající zákaznickou zkušenost v bezobalovém obchodě Nebaleno a na základě výsledků primárního výzkumu předat návrhy, jak zákaznické zážitky vylepšit. Primární výzkum se opírá o sběr dat z on-line dotazníkové šetření, které mělo za cíl pochopit specifika bezobalového nakupovaní a určit, jaké jsou klíčové dotykové body a motivace zákazníků, kteří navštěvují tento typ obchodů. Další součástí primárního výzkumu je kvalitativního pozorování v obchodě Nebaleno, z kterého vychází mapa zákaznické cesty nákupem a bližší identifikace klíčových dotykových bodů, které utvářejí výslednou zákaznickou zkušenost. Na základě on-line ankety cílové skupiny byla vypočítána hodnota Net Promotor Score, která odhaluje, zdali jsou zákazníci obchodu Nebaleno spokojeni s nabízenou službou a zdali by obchod Nebaleno doporučili svým blízkým. Ačkoliv obchod Nebaleno nemá v současné době implementovanou komplexní strategii zákaznických zážitků, zákazníci jsou obecně spokojeni s nabízenou službou. Přínosem této práce je zpracování tématu, které v odborné literatuře doposud nebylo zpracované. Práce může zároveň sloužit jako inspirace nejen pro majitele obchodu Nebaleno, ale i pro jiné analýzy zákaznických zkušeností v podobně specifickém maloobchodním prostředí.
Vedoucí práce: Petr Král
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses