Podnikatelské prostředí Bádenska - Württemberska a obchodní vztahy s ČR - Pfajfrová, Tereza; Gullová, Soňa, 1954-; Drozen, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem mé bakalářské práce je prozkoumat podnikatelské prostředí Bádenska - Württemberska a jeho vztahy s ČR. V první kapitole je uvedena definice podnikatelského prostředí. Druhá kapitola již popisuje podnikatelské prostředí prostřednictvím PESTLE analýzy a následně je shrnuta SWOT analýzou. Druhá část mé práce zkoumá vztahy mezi Bádenskem - Württemberskem a ČR. Třetí kapitola tedy obsahuje historický kontext vzájemných Česko - německých vztahů, obchodní vztahy doplněné komoditní strukturou a také popis institucionálních vztahů. V poslední části mé práce řeším základní otázky týkající se zlepšení vzájemných vztahů mezi Bádenskem - Württemberskem a ČR a pro jaké podniky je dané podnikatelské prostředí příležitostí a pro které naopak. Celá práce je završena případovou studií na působení firmy Robert Bosch GmbH v České republice.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses