Firemní kultura společnosti Eurowag - Bansethová, Eliška (2019)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat firemní kulturu společnosti W.A.G. payment solutions, a.s., nebo také Eurowag. S tímto cílem se pojí dvě výzkumné otázky, a to, zda má Eurowag slabou či silnou firemní kulturu a zda je snadné pro zaměstnance odkoupených, nyní dceřiných společností, se do této kultury zaintegrovat. Práce nejdříve rozebírá pojmy „kultura“ a firemní kultura“, a to z pohledu několika autorů. Následně je podrobně představena společnost W.A.G. payment solutions, a.s. – její historie i současnost, nabízené produkty, organizační struktura či logo společnosti. Dále je analyzována její firemní kultura na základě volně dostupných informací, interních dokumentů a pomocí strukturovaného rozhovoru. V závěru práce jsou představeny výsledky dotazníkového šetření, které proběhlo mezi zaměstnanci dceřiných firem. Hlavním přínosem je objektivní zhodnocení aktuálního stavu firemní kultury a zhodnocení obtížnosti integrace zaměstnanců do této kultury.