Návrh komunikační strategie pro cizojazyčné programy Fakulty mezinárodních vztahů VŠE v Praze - Novotná, Karolína (2019)
Bakalářská práce s názvem „Marketing cizojazyčných programů vyučovaných na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze“ se zaměřuje na oblast komunikace směrem k zahraničním studentům. Vzhledem k tomu, že v současné době dochází k celkovému snížení zájmu o vysokoškolské studium, zatímco se nabídka cizojazyčných programů rozšiřuje, analýza současné komunikace školy směřující k zahraničním uchazečům o studium povede k navržení zlepšení komunikačních kanálů Fakulty mezinárodních vztahů. Práce se zaměřuje zejména na digitální komunikaci, která je v současné době nejvýznamnějším nástrojem, kterým se dají oslovit mladí lidé. Dále se věnuje veletrhům, kterých se v posledním roce fakulta aktivně účastnila, případně na kterých byly programy FMV prezentovány pod hlavičkou VŠE či konsorcia Study in Prague. Rovněž jsou v práci studovány marketingové a PR aktivity fakulty. Cílem práce je na základě výstupu z analýzy navrhnout optimalizaci a zefektivnění budoucích komunikačních prostředků FMV pro zvýšení povědomí a v důsledku i zájmu o nabízené cizojazyčné studijní programy.