Postavení afrických zemí na trhu s kávou - Zunová, Nikola (2019)
Bakalářská práce je zaměřená na postavení afrických zemí na trhu s kávou. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je věnována stručné charakteristice světového trhu s kávou. Druhá část je zaměřena na analýzu afrického trhu s kávou. Je zde zahrnuta analýza vývoje produkce, exportu, vývoje cen a spotřeby afrických zemí. V poslední kapitole se zaměřím na analýzu postavení afrických zemí na trhu s kávou a na základě zjištěných skutečností navrhnu doporučení pro zefektivnění kávového odvětví v Africe a pro zvýšení konkurenceschopnosti na světovém trhu.