Právní aspekty poválečného odsunu Němců z Československa - Zemanová, Barbora; Veselý, Zdeněk, 1950-; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Hlavním úkolem této diplomové práce byla analýza právních aspektů týkajících se poválečného odsunu Němců z Československa. Věnovala jsem se zde především analýze dekretů prezidenta republiky a zároveň klíčovou rolí postupimské konference konané v létě roku 1945, na které představitelé USA, VB a SSSR uznali požadavek na organizovaný odsun Němců. V poslední kapitole jsem se zabývala kritickými názory vyslovenými především německými vyhnaneckými spolky na adresu poválečného odsunu, které slouží rovněž jako ukázka rozdílných právních pohledů na problematiku odsunu.
Vedoucí práce: Zdeněk Veselý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses