Udržitelný rozvoj cestovního ruchu v CHKO Moravský kras - Gruberová, Erika; Vaníček, Jiří, 1944-; Němečková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práce se zabývá Chráněnou krajinnou oblastí Moravský kras. Cílem práce je zhodnotit současný stav a potenciál udržitelného rozvoje v této oblasti. V teoretické části je přiblížen pojem udržitelného rozvoje cestovního ruchu, šetrné formy a certifikace, prostřednictvím kterých lze minimalizovat dopady cestovního ruchu na destinaci. V praktické části je charakterizována samotná oblast CHKO Moravský kras počínaje od geologického vývoje až po současný stav. K naplnění cílů slouží výsledky z dotazníkového šetření mezi veřejnou správou, podnikateli, rezidenty a návštěvníky oblasti. Na základě těchto výsledků je provedena SWOT analýza a zhodnocen potenciál pro případný další rozvoj území.
Vedoucí práce: Jiří Vaníček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses