Konkurenceschopnost Itálie ve světovém textilním průmyslu - Belyaitseva, Elizaveta; Jiránková, Martina, 1967-; Bartošková, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této bakalářské práce je zmapování vývoje světového textilního průmyslu mezi léty 2000 a 2017. Pro lepší pochopení tématu první část práce se věnuje historii odvětví, přibližuje specifika a charakter textilního průmyslu. Krátce budou rozebrána základní textilní vlákna a jejich aktuální podíl na celkové světové spotřebě textilních vláken. Druhá část se zaměří na textilní průmysl v mezinárodním obchodě, a to z pohledu mezinárodních dohod týkajících se textilního průmyslu. Dále budou analyzovány hodnoty exportu a podílu textilního průmyslu na celkovém světovém obchodě se zbožím ve zkoumaných letech. Práce poskytne informace o největších producentech textilních vláken a vývozcích textilu. V poslední části bude věnována zvláštní pozornost konkurenceschopnosti textilního průmyslu v Itálii jako jedné z předních zemí orientujících se na výrobě textilií. Výzkum bude proveden z pohledu ekonomických ukazatelů a struktury odvětví. Bude zkoumáno postavení italského textilního průmyslu v globálním kontextu a bude analyzován budoucí vývoj země v konkurenčním prostředí.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses