Obchodní politika USA za Donalda Trumpa se zaměřením na Kanadu - Šťastný, Matěj; Sankot, Ondřej, 1988-; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na popis a analýzu obchodní politiky prezidenta Donalda J. Trumpa vůči Kanadě. Práce vysvětluje moderní teorie obchodu a základní tarifní a netarifní opatření uplatňována v mezinárodním obchodě. Následně rozebírá obchodní vztahy mezi USA a Kanadou a vysvětluje příčiny zvolení Donalda Trumpa. Zaměření se poté přesouvá na samotnou politiku tohoto státníka, kde je důraz kladen především na celní politiku a novou smlouvu USMCA, která nahrazuje smlouva NAFTA. Závěrem jsou představeny možné scénaře budoucích obchodních vztahů mezi oběma zeměmi.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses