Srovnání daňového systému České republiky a Nizozemí se zaměřením na daň z příjmů fyzických osob - Zatloukalová, Anna; Filipová, Vladimíra; Volfová, Jitka, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Bakalářská práce se zaměřuje na daň z příjmu fyzických osob v České republice a Nizozemí. Práce se skládá ze dvou částí, teoretické a praktické části. Teoretická část vychází z dostupných zdrojů, převážně daňových zákonů obou zemí. V této části je popsáno fungování daňových systémů a je blíže popsána daň z příjmu fyzických osob v obou zemích. Praktická část se zaměřuje na porovnání systémů a daně z příjmu fyzických osob. Porovnání daně z příjmu fyzických osob je provedeno na příkladech výpočtu daně na třech různých úrovních příjmu. V práci je také zmíněno a porovnáno sociální a zdravotní pojištění v obou zemích. Výsledkem práce je srovnání míry celkového zatížení příjmu.
Vedoucí práce: Vladimíra Filipová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses