Perspektivy dopadu Brexitu na obchodní vztahy mezi Spojeným královstvím a Německem - Nejedlý, Filip (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním modelů obchodní spolupráce Evropské unie a Spojeného království a vymezením potenciálních dopadů Brexitu na obchodní vztahy Spojeného království a Německa. Práce je rozdělena do dvou kapitol. První se věnuje detailní charakteristice modelů obchodní spolupráce Evropské unie se třetími zeměmi a vymezení jejich specifik a také aplikaci těchto specifik na případ Velké Británie a jejího odchodu z Evropské unie. Druhá část se zabývá analýzou obchodních vztahů Spojeného království a Německa, jejich vývojem a komoditní strukturou. Ekonomické dopady Brexitu jsou v práci demonstrovány na příkladu případové studie společnosti BMW, která vymezuje jednotlivé faktory Brexitu ve spojení s procesem výroby a logistickým řetězcem v automobilovém průmyslu.