Perspektivy dopadu Brexitu na obchodní vztahy mezi Spojeným královstvím a Německem - Nejedlý, Filip; Sankot, Ondřej, 1988-; Gorčák, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním modelů obchodní spolupráce Evropské unie a Spojeného království a vymezením potenciálních dopadů Brexitu na obchodní vztahy Spojeného království a Německa. Práce je rozdělena do dvou kapitol. První se věnuje detailní charakteristice modelů obchodní spolupráce Evropské unie se třetími zeměmi a vymezení jejich specifik a také aplikaci těchto specifik na případ Velké Británie a jejího odchodu z Evropské unie. Druhá část se zabývá analýzou obchodních vztahů Spojeného království a Německa, jejich vývojem a komoditní strukturou. Ekonomické dopady Brexitu jsou v práci demonstrovány na příkladu případové studie společnosti BMW, která vymezuje jednotlivé faktory Brexitu ve spojení s procesem výroby a logistickým řetězcem v automobilovém průmyslu.
Vedoucí práce: Ondřej Sankot
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses