Národní kultura a její homogenita - Svitáková, Svetlana; Dvořák, Jiří; Komárková, Lenka, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2019)
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním rozdílů v kulturních postojů obyvatel Ruska rozdělených podle dvou faktorů: věku a pohlaví. Výzkum se provádí na základě modelu Hofstedových kulturních dimenzí. Významnost zjištěných rozdílů mezi jednotlivými skupinami je nadále ověřena prostřednictvím analytického nástroje ANOVA. Dosažené výsledky jsou porovnány s výsledky jiných autorů a jsou dále diskutovány.
Vedoucí práce: Jiří Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2019
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2019
Keywords: sociologie kultury; národní mentalita; kulturní identita; hodnotová orientace; Rusko (federace); management [obor dipl. práce]; diplomové práce; sociology of culture; national characteristics; cultural identity; value orientation; Russia (Federation); master's theses