Řízení softwarových projektů dle metodiky PRINCE2 Agile - Suchá, Adéla (2019)
Dodávky softwaru na míru bývají často realizovány formou projektu ve spolupráci se specializovaným externím dodavatelem. Zvolení vhodné projektové metodiky může usnadnit spolupráci všech zúčastněných na cestě za cílem, jímž je dodání kvalitního produktu s maximální přínosem pro zákazníka. Bakalářská práce představuje metodiku PRINCE2 Agile a navrhuje postup její implementace do projektů v prostředí malé softwarové společnosti v roli externího dodavatele komplexních řešení v oblasti Business Intelligence. PRINCE2 Agile kloubí potřebu formálního řízení projektu s agilními přístupy, díky kterým probíhá vývoj produktu s maximálním zaměřením na konečný výstup a jeho přínosy. Práce je koncipována formou příručky pro projektové manažery seznamujícími se s metodikou PRINCE2 Agile, přináší návrhy nápomocné při zavádění metodiky a doporučení pro eliminaci rizik neúspěchu při implementaci metodiky, jež vycházejí ze zkušeností autorky.