Využitie nástrojov online marketingu v oblasti luxusných značiek - Drozdová, Natália; Kubálková, Markéta, 1970-; Topolová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Diplomová práca sa zaoberá využitím nástrojov online marketingu v oblasti luxusných značiek. Prináša pohľad na to, ako môže online marketing ovplyvniť propagáciu produktov, posolstva a vízie luxusných značiek. Teoretická časť je zameraná na vysvetlenie základných pojmov týkajúcich sa luxusu a luxusných statkov. Následne je vysvetlený princíp marketingu luxusných značiek a načrtnutá aktuálna situácia na trhu luxusných výrobkov. Teoretická časť je ukončená popisom jednotlivých nástrojov online marketingu, ktoré môžu luxusné značky využívať. Praktická časť je podložená primárnym kvantitatívnym a kvalitatívnym výskumom. Skúma, aké nástroje online marketingu využívajú vybrané luxusné značky a ako vplývajú na publikum v dotazníkovom prieskume. Záver praktickej časti je venovaný analýze informácií z kvalitatívnych rozhovorov, zameraných na zodpovedanie stanovených výskumných otázok týkajúcich sa využiteľnosti a potenciálu nástrojov online marketingu pre luxusné značky.
Vedoucí práce: Markéta Kubálková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses