Marketingová strategie vozu Škoda Superb třetí generace na českém a německém trhu - Turek, Martin (2019)
Diplomová práce Marketingová strategie vozu ŠKODA Superb třetí generace na českém a německém trhu si klade za cíl vytvořit konkrétní marketingová doporučení na základě analýzy a srovnání současné marketingové strategie společnosti ŠKODA AUTO a.s. na obou trzích. Velký důraz je kladen na marketingovou komunikaci a hodnocení úspěšnosti současné marketingové strategie modelu Superb na základě vývoje počtu nově registrovaných vozů. Důležitá část práce pojednává o identifikaci pozice ŠKODY Superb na jednotlivých trzích vůči konkurenci. Součástí výzkumu je i rozhovor se specialistkou komunikace produktu ve společnosti ŠKODA AUTO a.s. paní Alžbětou Šťastnou. Velký význam pro naplnění samotného cíle práce je analýza výsledků dotazníkového šetření z českého a německého trhu. Práce se převážně opírá o výzkumné metody analýzy a komparace.