Exportní příležitosti českých subjektů na trhu Argentiny - Miškářová, Kateřina (2019)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit atraktivitu argentinského trhu pro české exportéry a zmapovat české subjekty, které již na argentinském trhu působí. Tato práce hledá odpověď na výzkumnou otázku – „Je Argentina vhodným obchodním partnerem pro Českou republiku?“. Práce je rozdělena na 3 kapitoly. V první kapitole je Argentina představena ze všeobecného, ekonomického i kulturního hlediska. Součástí všeobecné charakteristiky teritoria je i krátké shrnutí historie Argentiny. Ve druhé kapitole je popsán probíhající obchod mezi Českou republikou a Argentinou s bližším přihlédnutím na dohody, které Argentina s Českou republikou uzavřela nebo které jsou v jednání. Zmíněny jsou také podmínky vstupu na argentinský trh a české firmy, které na něm již působí. V rámci druhé kapitoly se seznámíme s Exportní strategií České republiky 2012-2020, kde Argentina figuruje na seznamu zájmových zemí. Teorie je ukázána ve třetí kapitole v praxi formou 2 rozhovorů. Na základě zjištěných údajů je Argentina autorkou považována za vhodného obchodního partnera pro Českou republiku.