Exportní příležitosti českých subjektů na trhu Argentiny - Miškářová, Kateřina; Müllerová, Františka, 1948-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2019)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit atraktivitu argentinského trhu pro české exportéry a zmapovat české subjekty, které již na argentinském trhu působí. Tato práce hledá odpověď na výzkumnou otázku – „Je Argentina vhodným obchodním partnerem pro Českou republiku?“. Práce je rozdělena na 3 kapitoly. V první kapitole je Argentina představena ze všeobecného, ekonomického i kulturního hlediska. Součástí všeobecné charakteristiky teritoria je i krátké shrnutí historie Argentiny. Ve druhé kapitole je popsán probíhající obchod mezi Českou republikou a Argentinou s bližším přihlédnutím na dohody, které Argentina s Českou republikou uzavřela nebo které jsou v jednání. Zmíněny jsou také podmínky vstupu na argentinský trh a české firmy, které na něm již působí. V rámci druhé kapitoly se seznámíme s Exportní strategií České republiky 2012-2020, kde Argentina figuruje na seznamu zájmových zemí. Teorie je ukázána ve třetí kapitole v praxi formou 2 rozhovorů. Na základě zjištěných údajů je Argentina autorkou považována za vhodného obchodního partnera pro Českou republiku.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses